Digitaal

Toen ik Adobe Suite op mijn desktop installeerde, ging er een wereld voor me open. Ik moest flink aan de bak, want had van digitaal tekenen geen kaas gegeten. Gelukkig vond ik alle benodigde informatie op het internet. Ik gaf mezelf een stoomcursus InDesign (en een beetje Photoshop) en ontdekte zo de vele mogelijkheden van digitaal ontwerpen. Heel andere koek dan met potlood en papier (hoewel soms gecombineerd), maar minstens zo leuk. Onderstaande werken zijn wel grotendeeld eigen creaties.


Begin 2000 maakte ik mezelf de kunst eigen van het schrijven in html. Zo leerde ik zelf websites ontwikkelen. Ik vond het heerlijk om dagen- en nachtenlang te zwoegen om voor elkaar te krijgen wat ik voor ogen had. Dat gaf enorm veel voldoening. Op enig moment namen ontwikkelaars met applicaties als WordPress, Joomla en Drupal de markt over en werd webdesign een koud kunstje. Voor mij was toen de lol er subiet af. Ik heb overigens nog wel een paar websites ontwikkeld in WordPress, waaronder die voor de Plusbus Doesburg en Zevenaar en nagelstudio Profashionail. Voor deze studio ontwierp ik tevens het logo. Ook mijn logo voor de Buurtacademie in Doesburg wordt nog altijd gebruikt. Ik ben er allang niet meer trots op (ik had Adobe nog niet ontdekt), maar het blijft een leuk wapenfeit.


Crowdsite bracht me op het idee om de volgende logo’s te ontwerpen. De meeste heb ik nooit ingezonden en geen ervan is in gebruik.